Böcker om fotografering

I de flesta discipliner finns det inget som går upp emot praktiskt erfarenhet. Fotografering är helt klart ett sådant område, men det betyder inte att man inte har något att hämta från böcker i ämnet. Det går att hitta en hel del intressanta böcker om fotografering som verkligen kan öka ens kunskap och förståelse för detta ämne och kan absolut leda till bättre foton i framtiden. Böckerna vi tittar på här går alla att hitta på sajten Cyberphoto.

Digitalfotografi – Lär dig yrkesfotografernas hemligheter

Detta är en bokserie i tre delar skriven av fotografiexperten Scott Kelby. Dessa böcker är väldigt omfattande och tacklar alla de viktiga punkterna i digitalfotografering. Som titeln antyder delar han med sig av professionella fotografers tips och trick för att ta riktigt fantastiska foton. Med dessa böcker kommer man kunna lära sig hur man tar skarpare, färgrikare, mer dramatiska och, inte minst av allt, mer professionella bilder. Boken är dessutom väldigt lättläst och förklaras på så pass enkelt språk att man kan läsa och förstå utan att behöva vara något i närheten av en proffsfotograf själv.

Kreativ fotografi

Kreativ fotografi är en bok från proffsfotografen George Barr och är riktad till seriösa fotografer. Många böcker fokuserar på hur man tar bra foton och teknikerna bakom dem. Denna bok är mer fokuserad på vad det är som gör ett foto bra till att börja med och hur man kan utvecklas som en fotograf. Den lär en också hur man utvecklar ett bättre öga för fotografin och hur man bättre kan bedöma när ett motiv fungerar.

Modellfotografering: Ljussättning för rätt uttryck i bilden

Denna bok är skriven av Christopher Grey och är precis som titeln antyder ett hjälpmedel för hur man ljussätter vid modellfotografering. Grey förklarar vilka tillsatser som är vanliga inom glamourfotografi och hur man själv kan skapa bättre och mer effektiva ljussättningar. Boken är fylld av praktiska tips kring ljussättning som snabbt kan förbättra kvalitén av ens bilder.