Läs online

Idag läser många böcker, tidningar och annat på nätet. I och med att surfplattan kom ut på marknaden blev det ännu lättare och mer behändigt att läsa på nätet. En surfplatta som är lätt att bära med sig, sparar plats i väskan och är utmärkt att läsa böcker i. När du är ute och reser slipper du bära med dig tunga böcker och har snabbt tillgång till din favoritlektyr. En annan fördel med att läsa online är att du skonar miljön och slipper sortera ut gamla tidningar.

Olika möjligheter för online-läsning

För den bokintresserade finns det olika möjligheter att läsa online. E-böcker kan du ladda ner från de flesta bokhandlare och även från många bibliotek. Du slipper trängas i bokhandeln och kan börja läsa på några sekunder. Vill du slippa läsa själv kan du ladda ner en e-ljudbok och få den uppläst, som kan vara extra skönt under en lång bil- eller tågresa. Skulle du inte gilla boken är det bara att sluta läsa och du slipper bära tillbaka boken till biblioteket eller stuva in den i bokhyllan.

Är du intresserad av tidningar ingår det i många tidnings abonnemang oftast en tillgång till nätupplagan och vill man inte ha tidningen i brevlådan kan man läsa bara nätupplagan. I appen Readly finns både dagstidningar och magasin samlade, som man kan läsa från både datorn och surfplattan på samma konto.

Vill du läsa något mer personligt och mer lättsam text finns det många bloggar att läsa som behandlar de flesta ämnen, som till exempel Tippat där ett antal skribenter bloggar om sport och allt mellan himmel och jord. Många följer sina kändisars bloggar och bloggar om mode, skönhet, musik, politik, mat, idrott och spel. Bloggar, stora tidningssidor och andra sajter har ofta även forum där du kan läsa vad olika personer tycker i olika frågor och där du själv kan reagera på det du precis läste.