Pokerböcker

När poker fick sin stora uppsving i början av 2000-talet var det flera aspekter av poker som uppmärksammades stort, pokerlitteratur var inget undantag. Det finns än idag många som gillar att spela poker men aldrig plockat upp en enda pokerbok, kanske för att de inte vet vilka som är värda att läsa? Är man en av dem kommer man att hitta bra tips här.

No Limit Hold’em – Stategispel

Denna bok är skriven av pokerproffset och turnerginsspelslegenden  Dan Harrington, i sin bok ämnar han att visa delar av turneringsspelandet som inte dyker upp på kameran och det krav som ställs på en spelare för att ta sig genom de hundratals, ibland tusentals, händer innan man når finalbordet. Harrington är känd som en mycket metodiskt och konservativ spelare, hans välbeprövade metoder fokuserar en hel del på att hantera det tidiga och mellanstadierna av turneringar.

Poker Teori

Denna ikoniska bok är skriven av den mest kända pokerskribenten i världen, David Sklansky. Boken kom först ut redan 1989 men den har sedan dess genomgått ett flertal revideringar och återutgivningar, så de kopior man hittar idag är fortfarande relevanta och innehåller en hel del ovärderlig information för pokerspelare både på amatör- och proffsnivå. Man kan hitta allt från terminologi för nybörjare och tankar kring strategier för de mest avancerade.

Heads-up No-Limit Hold’em

Författaren bakom denna bok är Collin Moshman, som började sin professionella pokerkarriär efter han tagit sin examen i teoretiskt matematik från Caltech, California Insitute of Technology, år 2003. Denna bok kom ut 2008 är därför den nyaste boken på listan. Som titeln redan berättat fokuserar boken på att spela heads-up, det vill säga bara mot en motspelare, och fokuserar en hel del på att ta upp spelexempel och kommentera och analysera dessa. Det finns många exempel från andra professionella pokerspelares spelade händer och Moshman drar sig inte för att kritisera deras spelsätt när han tycker att de gjorde fel.